tiistai 2. joulukuuta 2014

Menetetty vuosikymmen

Suomi elää nyt menetettyä vuosikymmentä.”


Näin raflaavalla otsikolla Talouselämä herätti minut tänään pohdiskelemaan asioita. Eri laskutapojen mukaan alamäkeä on ollut 4-6 vuotta. Vastaavalla toleranssilla ja oikein toiveikkaasti ajatellen sitä on enää saman verran jäljellä.


Itse olen jo ehtinyt elää menetetyn vuosikymmenen, joten muutama vuosi siihen lisää tuskin tekee enää liiemmin vahinkoa ansioluettelooni. Lainaan tuttavani lausahdusta, mikä mielestäni sopii tähän oivallisesti:”Ei ole iso pudotus kun tippuu maton reunalta lattialle”.


"Suomi tarvitsee lisää yksityisen sektorin työllisyyttä kasvattamaan verotuloja.”


Niin tarvitsee ja reippaasti. Työministeriön työllisyyskatsaus lokakuulta antaa ymmärtää, että vaihtopenkillä olisi nyt muutama kaveri innokkaana odottamassa vuoroaan:


“Lokakuun lopussa työ­ ja elinkeinotoimistoissa oli kaikkiaan 580 800 työnhakijaa, mikä on 67 200 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.”


Nyt vain tarvittaisiin niitä työpaikkoja näille ihmisille. Jokainen meistä voi päätellä, ettei työttömyys poistu vaikka kaikki nykyiset avoimet paikat täytettäisiin työttömillä:


“Kaikkiaan työ­ ja elinkeinotoimistoissa oli lokakuussa avoinna 62 100 työpaikkaa, mikä on 2 700 enemmän kuin vuosi sitten.“


Työttömyys lisääntyi erityisesti korkeasti koulutetuilla

Jonkin verran ympärilleni katsoessa, olen saanut huomata tuon pitävän paikkansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti