keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Hyväntekijä

Yle kirjoitti hiljattain kuinka tosielämän sankareilla on kysyntää. Artikkelissa kerrottiin, kuinka hyvän tekeminen saa aikaan ketjureaktion ja hyvyys leviää. Hiljan kirjoitettiin perheenäidistä, joka kaupan kassalla huomasi hukanneensa lompakkonsa, eikä näin pystynyt maksamaan ostoksiaan. Tuntematon perheenisä maksoi ostokset ja lähetti lapsensa viemään ostokset perheenäidille, joka vielä etsi lompakkoaan. Myöhemmin perheenäidin kadonnut lompakkokin löytyi, joku tuntematon oli löytänyt sen ja palauttanut sen kassalle, koskemattomana.


Näitä tarinoita lukiessa, tulee mieleen ettei kaikki olekaan huonosti yhteiskunnassamme. Masentavista uutisista huolimatta, ihmisten vilpitön halu auttaa toisia koskettaa ja luo uskoa siihen, ettei yhteisöllisyys olekaan sukupuuttoon kuollut luonnonvara. Ehkä ongelmamme onkin siinä, ettei näistä positiivisista asioista kerrota julkisuudesta tarpeeksi, vaan keskitytään pelkästään negatiivisiin asioihin. Aion nyt tehdä oman osuuteni ja kertoa positiivisen kokemukseni erään tuntemattoman minulle suomasta avusta.


Piipahdukseni TV-ohjelmassa:”Vaalien välissä:pätkähallituksen kuntotesti” on herättänyt eräässä Espoolaisessa “joulutontussa” auttamishalun, sillä sain todella miellyttävän jouluyllätyksen johon kuului: heijastin+arpoja+lahjakortti ruokakauppaan ja erittäin kauniin joulukortin, jonka tervehdys lämmitti mieltäni erityisen paljon.:


Näin ohjelman, jossa olit mukana, ja se kosketti. Olet hieno ihminen, tulet varmasti vielä saamaan töitä.
Haluan toivottaa sinulle erityisen hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2015!


Ystävyydellä ja rohkeuttasi ihaillen,


tonttu Espoosta


En voi kuin pöljämystyneenä hämmästellä sitä valtavan suurta lähimmäisen rakkautta ja auttamisen halua, jota “tonttuni” osoitti minua kohtaan. Tontulle, jota tarinani liikutti niin paljon, että suuressa sydämessään tiesi, ettei voi olla tekemättä jotain hyvää vuokseni, haluan kiittää sydämeni pohjasta tästä lahjasta, jonka turvin voin tänä jouluna valmistaa vaimolleni ja itselleni perinteisen jouluaterian.


Kiitos!


Haluan toivottaa sekä hyväntekijälleni että lukijoilleni hyvää joulua ja rauhaisaa uutta vuotta!


2 kommenttia:

  1. Ihan mahtavaa! Olen onnellinen sinun ja perheesi puolesta! Hieno uutinen!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa! Hyvää Joulua sinulle ja perheellesi !

    VastaaPoista