keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Digitaalinen koulutusohjelma

Eräs nimeltämainitsematon hakukonejätti kumppaneineen järjestää IT-alan koulutuksen. Kuulostaa hyvälle, tutustutaan aiheeseen tarkemmin:

Ohjelman ajalle kanssasi solmitaan koulutussopimus, jonka tavoitteena on vakituinen työsuhde.

Erinomaista, tällaista juuri kaipaisinkin.

Kuuden kuukauden ohjelman aikana työskentelet kokopäiväisesti yhteistyöyrityksessä. Ohjelmaan sisältyy 14 päivän koulutuskokonaisuus.

Siis hetkinen! 6kk = 126 työpäivää ja siitä kun vähennetään koulutuksen osuus 14 päivää niin saadaan tulokseksi 112 täyttä työpäivää, ilman palkkaa!!!

Eli 5 kuukautta ja viikko ilmaistyötä on verhottu joksikin koulutukseksi, joka vain tähtää vakitöihin? Toki ymmärrän, että ainahan koeaika on uudella työntekijällä ollut maksimissaan kuusi kuukautta, mutta siltä ajalta on myös maksettu joko sovittu tai TES:n mukainen palkka. Tämän ilmaistyöjakson hyvin hoidettuaan, pääsee kirjoittamaan työsopimuksen, jolloin varsinainen koeaika alkaa.  

Nyt vähän vaikuttaa siltä, ettei meillä ole pulaa ammattitaitoisista työntekijöistä, vaan henkilöistä, jotka suostuvat tekemään ilmaiseksi töitä. Voisin olla sen verran skeptinen tuollaisenkin "koulutuksen" suhteen, että puolen vuoden päästä käynnistellään uusi koulutus...1 kommentti:

  1. "Näyttää myös siltä, että palkatta tehtävä työ on paisumassa kannattavaksi liiketoiminnaksi ympäri Suomen. Esimerkiksi eräs uusi vantaalainen pesulapalveluyritys ilmoitti lehdessä toiminnan aloittamisesta ns. työllistämistoimena. Yritys kyllä työllistää, mutta palkkaa työntekijät eivät saa, työ teetetään kuntoutettavana työtoimintana ja työkokeiluna. Henkilö siis tekee työtä yritykselle ja saa siitä työmarkkinatuen ja yhdeksän euroa per päivä sekä päivittäisen kulukorvauksen. Toiminnan voitto jää yrittäjän taskuun."

    https://www.suomenuutiset.fi/tolppanen-kuntouttavan-tyotoiminnan-vaarinkaytokset-saatava-kuriin/

    VastaaPoista