tiistai 25. lokakuuta 2016

Eriarvoisuudesta jälleen


Turvapaikanhakijoiden nopea työllistyminen on koko yhteiskunnan etu. Siksi olemme lähteneet sijoittajaksi tähän täysin uudenlaiseen hankkeeseen. Yhteiskunnallisen vaikuttavuuden lisäksi se voi onnistuessaan olla meille myös taloudellisesti kannattava, sanoo johtaja Jari Annala SOK:sta.

Voi kenties olla, että olen pilkunlempijä, mutta minulla ainakin herää oitis kysymys, että keiden etua se palvelee, että Suomessa on kantaväestöä 646 000 työnhakijoina? Samoin mietin, miksei näille löydy samanlaista ohituskaistaa työelämään kuin maahanmuuttajille?

Miksi monikulttuurisuudesta on tullut viime aikoina niin kovin tärkeä linja poliitikoillemme, että yritysmaailmakin osallistetaan heidän kotouttamiseen näinkin radikaalein sijoituksin. Aiheesta olen aiemminkin kirjoittanut:


Jälleen kerran kantasuomalaiset saavat huomata olevansa eriarvoisia maahanmuuttajien kanssa. On aivan kuin tietoisesti rakennettaisiin vastakkainasettelua kotoperäisten ja maahanmuuttajien välille. Ettei vaan olisi taas kerran vanhan Roomalaiset opit käytössä, jossa kansa saadaan kinastelemaan keskenään niin kukaan ei huomaa kuka tätä showta johtaa?
8 kommenttia:

 1. Eipä todellakaan näy tällaisia miljoonahankkeita työttömän kantaväestön kohdalla.

  Yritysten kiima palkata turvapaikanhakijoita johtuu siitä, että tällä tavalla yritykset saavat kiillotettua omaa imagoaan ja nostettua itseään jalustalle suurenakin yhteiskunnallisena hyväntekijänä. Yritykset näkevät turvapaikanhakijat varmasti myöskin hyväksikäytettävänä halpatyövoimana, jolle voidaan maksaa naurettavan pientä palkkaa.

  Kyllä näillä miljoonahankkeilla kuuluisi ensin hoitaa kantaväestön asiat kuntoon. Nytkin olisi yrityksille kantaväestössä valtavat määrät tarjolla jo valmiiksi kielitaitoista ja koulutettua työtöntä työvoimaa.

  Taitaapa kuitenkin olla niin, että suomalainen tiedostaa oikeutensa, eikä suostu tekemään työtä millä tahansa pilipalipalkalla saati palkatta. Siksi yrityksiä ei kiinnosta suomalainen työtön.

  VastaaPoista
 2. Tätähän se on, haukutaan kotimaisia työnhakijoita vetelehtijöiksi joiden suurin uratavoite on päästä sohvalle sossurahoilla makaamaan..

  Mielenkiintoiseksi on yhteiskuntamme mennyt ja voi vielä jännittävämpää luvassa.

  VastaaPoista
 3. Hei, työvoimareserviläiset! Aristoteleen kantapää -ohjelma ottaa kantaa sanojen "työtön" ja "tuki" yms. käyttöön. Kannattaa kuunnella (> ohjelman lopussa, noin 21:40 alkaen).

  http://areena.yle.fi/1-3669401

  Terv, Yhteiskunnan Tukipylväs.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä, täytynee kuunnella

  VastaaPoista
 5. http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/ruotsin_turvapaikanhakijat_tyollisyys-51131

  "Ruotsin yleisradion mukaan vuonna 2015 saapuneista 162 000 turvapaikanhakijasta vain alle 500 on päässyt töihin."

  Eli ruhtinaalliset 0,3%. Ts. 99,7% viime vuonna tulleista ovat tulonsiirtojen varassa, eli ruotsalaisten veronmaksajien elätettävänä. Syitä voidaan arvailla: kielitaidon, koulutuksen, relevantin työkokemuksen puute. Kulttuurierojen merkitystäkään ei voida täysin sivuuttaa.

  Tarvitaanko sen suurempia selvänäkijänkykyjä esittämään valistunut arvaus, että Suomeen tulleet ovat (samoista lähtömaista tulleina) varsin samankaltaisia kuin Ruotsiin tulleet pakolaiset?

  Tässä käsillä olevassa kotouttamis-, kouluttamis- ja sivistämisurakassa ei yksi miljoona tunnu missään. Täytyy muistaa, että (valta?)osa tännekin tulleista on täysin luku- ja kirjoitustaidottomia. Jos näistä nyt muutama yksittäinen saadaan johonkin monikulttuurisuuspuuhasteluun verovaroilla "työllistettyä", niin siinäpä taitaa kalliiden työllistämispyrkimysten suurin hyöty olla.

  Menee vuosia (ja miljoonia) ennen kuin edes näiden kielitaito saadaan sille tasolle, että työllistyminen ylipäätään minnekään on realistinen tavoite.

  VastaaPoista
 6. Aika hurjat lukemat. Voisi kai yleistää ja odottaa jotain vastaavan kaltaisia lukemia myös tänne?

  VastaaPoista
 7. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001945353.html

  "Maahanmuuttovirasto listasi pakolaiskriisin 3 keskeistä uhkaa Suomen turvallisuudelle

  1. Luottamus viranomaisiin heikompaa
  Esimerkiksi erilaisissa poliisin hälytystehtävissä reaktiot ovat erilaisia, pienempiinkin hälytystehtäviin poliisi joutuu lähettämään useampia yksiköitä oman palvelusturvallisuuden takaamiseksi.

  2. Kotoutuminen
  Syrjäytyminen ja eriarvoistuminen ovat lausunnon mukaan seurauksia puutteellisesta kielitaidosta, heikosta koulutustasosta ja työttömyydestä. Tämä voi johtaa päihteiden väärinkäyttöön ja rikollisuuteen.

  3. Radikalisoitumisen vaara
  Monet turvapaikkaa hakevat ovat kadottaneet matkustusasiakirjansa ennen Suomeen saapumistaan. Henkilöllisyyden varmistaminen on tällaisten henkilöiden osalta erittäin vaikeata tai mahdotonta. Tämä mahdollistaa sekä valtiollisten että äärijärjestöjen jäsenten soluttamisen maahan."

  Eli kymmeniä tuhansia kielitaidottomia, kouluttamattomia nuoria miehiä, joiden identiteeteistä tai tulon motiiveista meillä ei ole harmainta hajuakaan. Riippumatta siitä rötöstelevätkö he VOKkien ulko- vai sisäpuolella, poliisin voimavaroja tämä toiminta sitoo suhteellisesti enemmän kuin kantaväestön vastaava toiminta. Poliisin työllistäminen + täysi ylläpito syö luonnollisesti veroeuroja. Kun vielä ne tuhannet jo kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet valittavat kaikki oikeusasteet läpi ja muutama säkyrillä löytynyt terroristi aiheuttaa vuosia kestävät kalliit esitutkinnat....

  Siinä kuulkaa rakkaat kansalaiset menee hurja määrä miljoonia ennen kuin saadaan tästä joukosta seulottua edes alustavasti ne oikeat hädänalaiset.

  Ja todellakin; osa haluaa jo kiillottaa kruunuaan ryhtymällä avustamaan näitä joiden tarkoitusperistä ei ole mitään tietoa! Lelusalakuljettajakin veti nenästä puolta valtakuntaa, vaikka oli moneen kertaan tuomittu rikollinen. Kyseisen hepun rahankeräystili suljettiin, koska epäiltiin yhteyksiä terrorismin rahoittamiseen. Vaan kun kaikilla oli niin kiire olla suvaitsevaisia, että ei ehditty taustoja selvittää....Käyköhän näissä hätäisissä työllistämisprojekteissa samoin?

  VastaaPoista
 8. En haluaisi kuulostaa pahanilman linnulta, mutta mietin tässä onko jotain yhteyttä tällä pakolaisvirralla ja rakkaan itäisen naapurimme kansalaisten hurjasta halusta ostella mökkitontteja täältä?

  Taktisiin paikkoisin sijoitetut agentit ja niiden lisäksi ties kuinka monta pakolais"siviiliä", jotka ovat kadonneet viranomaisten tutkasta jonnekin. Minusta tässä haiskahtaa palaneen käryä?

  Eivät TE-keskuksien työntekijät ainakaan nykyisillä resursseilla onnistu millään toimimaan uudistuvan lain puitteissa. Nähtäväksi jää, maksavatko työttömät tämänkin uudistuksen lisääntyneillä karensseilla, koska virkailija ei ehtinyt tavata määräaikaan mennessä...

  VastaaPoista