tiistai 12. kesäkuuta 2018

Dopingkiako?

Ulkopuolisten hahmottamisessa on usein häiriö, mitä tulee työttömyystukeen. Olen usein marmattanut siitä, että työlliset kuvittelevat sen olevan diskorahaa kaiken muun päälle. 

Se on aivan sama kuin kerroin ystävälleni, että aivojeni toimintahäiriön vuoksi aineenvaihduntani ei toimi kuten normaalilla, samoin kuin, että testosteroni-hormonin määrä on kehossani kuten 80-vuotiaalla. 

Kun kerroin korvaushoidosta, niin ensimmäinen ajatus livahti hänen suustaan kuin varkain, että piakkoin minusta tulee sitten lihaskimppu kun lääkitsen itseäni hormonilla.

Tuo on tavallaan ymmärrettävää, koska hän ajatteli asiaa omasta lähtökohdastaan, jossa hänen arvonsa ovat normaaleja. Hänen oli vaikea ymmärtää, että päästäkseni samalle lähtöviivalle hänen kanssaan, on minun syötävä lääkkeitä. 

Tämä on se asia, mikä tuntuu monelle olevan vaikeata hahmottaa. Aivan sama noiden ad/hd-lääkkeiden kanssa. Niiden avulla pääsee jotenkuten sille tasolle, että pystyy toimimaan kuten normaalit. Ne tarjoavat etua vain jos normaalit niitä nauttivat. Ja sille on sitten jo oma terminsä:”Doping”.


Liekö se empatia- vai minkä kyvyn puutetta, mutta harmittaa usein tuollainen ajattelu, että me millä tahansa sektorilla vajaakuntoiset, saisimme jotain kilpailuetua näistä kun oikeasti pyrimme vain pääsemään sille samalle lähtötasolle, jotta kilpailu olisi edes jossain määrin tasaväkinen kun tällä hetkellä se on 100m sprinttikilpailussa niin, että me vajaakuntoiset lähdemmekin 150+ metristä…

1 kommentti:

 1. Et mielestäni ole missään nimessä mitenkään vajavainen tai heikko!

  Kaikilla meillähän on niitä miinuksia ja nyt tuntuu, että se pitkäaikainen työttömyytesi on sinut aivan turhaan painanut matalaksi.

  Itse pidän sinua älykkönä ja tämä blogisi on ollut minulle tavallaan sellainen jopa henkireikä ja odotan aina innolla uutta bloggaustasi.

  Bloggailisit vain enemmänkin ja antaisit ajatustesi rönsyillä! Kirjoita vaikka hitto vie aamuteesi koostumuksesta huumorilla, kun kyllä täällä on meitä uskollisia lukijoita!

  Ja maalaa lisää!

  Niin, ja hyvää Jussia sinnekin!

  Oot hyvä tyyppi. :)

  VastaaPoista