torstai 16. toukokuuta 2019

Puolityhjä lasi

Hiljattain törmäsin postaukseen, jossa pohdiskeltiin puolitäyden ja -tyhjän juomalasin dilemmaa. En asiaa ymmärtänyt, sillä molemmat ovat tosia; lasi on yhtäaikaa puolityhjä ja/tai puolitäysi. 

Näkee sen kumpana vain, ei kerro siitä, oletko positiivinen vain negatiivinen persoona, tulkinta on yksilöllinen ja siinä heijastaa ainoastaan niitä käsitteitä/leimoja asioille, jotka meihin jokaiseen on vuosien varrella ohjelmoitu.

Se mikä minua tuossa häiritsi, oli eräiden kommentit. He suorastaan kauhistelivat sitä, miten ihmiset voivat nähdä lasin puolityhjänä ja kuinka eivät halua elämäänsä sellaista negatiivista energiaa.

En luottaisi tällaisten ihmisten käsiin päätöksentekoa yms. sillä he haluavat nähdä asioista vain puolet. Aivan kuin ostaisi hometalon vain koska se on juuri maalattu kivan väriseksi ja halpa, samalla silmänsä ummistaen kysymyksille; miksi se on juuri maalattu ja miksi se on halpa?

Peruskoulun fysiikan oppitunneilla kerrottiin jokaisella voimalla olevan vastavoima, aivan sama pätee moniin asioihin. Korjatkaa jos olen väärässä, muttei taida olla sellaista asiaa olemassa, jossa olisi vain hyviä puolia?

Tasapainoon pyrkiessä huomioidaan asioiden moninaiset puolet, eikä jätetä muuttujia huomiotta vain koska kuulostavat ikäviltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti